USB hub Kopen? Beste USB Hubs in 2021

usb-c-hub-kopen

Vooral veel MacBooks, maar ook veel Laptops beschikken tegenwoordig helaas niet meer over de uitvoer aansluitingen die je gewend bent. De voornaamste reden hiervoor is dat het design van een Laptop of MacBook steeds strakker, compacter, en minimalistischer dient te worden. Al deze aansluitingen nemen immers veel ruimte en gewicht in beslag. Gelukkig is er een oplossing! Namelijk de aanschaf van een USB Hub. In dit artikel leg ik je alle ins- en outs uit van een USB Hub, zodat jij de beste keuze kunt maken.

Wat is een USB Hub?

Een USB Hub kun je eigenlijk zien als een soort adapter. Zo kan een USB Hub het binnenkomende en/of uitgaande signaal omzetten naar een of meerdere andere signalen. In andere woorden, kom je HDMI, USB-C, USB-A, Ethernet of andere aansluitingen zoals bijvoorbeeld een SD-kaart lezer te kort? Dan kan een USB Hub je hierin voorzien! Echter is het wel belangrijk om na te denken over welke aansluitingen je nodig hebt, er zijn namelijk een heleboel verschillende USB Hubs.

Welke soorten USB Hubs zijn er?

Er zijn verschillende types USB, en hierdoor heb je dus ook verschillende soorten USB Hubs. De types USB die je voornamelijk op laptops en computers ziet zijn USB-A, en tegenwoordig ook vaak USB-C. Hieronder staan twee afbeeldingen waarvan de linker afbeelding een voorbeeld is van een USB-A kabel, en de rechter afbeelding een voorbeeld is van een USB-C kabel.

Echter beschikken de meeste nieuwe MacBooks en Laptops soms niet meer over USB-A aansluitingen, en beschikken ze alleen nog maar over USB-C aansluitingen. Als je een nieuwe laptop hebt, en deze heeft een USB-C aansluiting, is het daarom ook aan te raden een USB-C hub te kopen in plaats van een USB-A hub. Zeker omdat we in de toekomst steeds meer USB-C gaan zien ten opzichte van USB-A.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een USB Hub?

Bij de aanschaf van een USB-C hub zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Het belangrijkste wat je je eigenlijk moet bedenken is welke uitvoer aansluitingen je nodig hebt. Je hebt namelijk USB-C hubs in alle soorten en maten. Zo heb je hubs die enkel USB-A poorten als uitvoer hebben, maar je hebt ook super veelzijdige hubs met verschillende USB-C, HDMI, USB-A, Ethernet, of zelfs SD Kaart lezers als aansluitingen.

Welke USB Hub kan ik het beste kopen?

Welke Hub je het beste kunt aanschaffen is erg afhankelijk van het type uitvoer aansluitingen die je nodig hebt. Hieronder volgt een lijst van de beste veelzijdige USB Hubs waarmee je de meeste aansluitingen wel dekt. Let hierbij wel goed op of je een USB-C of USB-A hub nodig hebt.

Beste USB-C Hubs

USB C Hub - USB C Adapter - HDMI - 2x USB-C - SD Kaartlezers - 2x USB - Docking Station - Grijs

De MacBook Pro Dock X ontworpen als dé All-in-1 oplossing voor uw MacBook Pro of Air met HDMI 4K, USB 3.0, Kaartlezers, opladen en meer.

VITAMO 8-in-1 USB-C Hub Adapter - 4K UHD HDMI - Ethernet - USB 3.0

Met deze compacte USB-C Adapter van VITAMO kun jij efficiënt multitasken. Het biedt een compleet scala aan poorten zodat je op maximaal niveau kunt werken. Het bevat een HDMI aansluiting, de standaard beeldscherm aansluiting, waardoor je voorbereid bent op elke presentatie, filmavond en beeldscherm. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken of je je laptop met je presentatie wel kunt aansluiten. Daarnaast kun je ook nog eens films kijken in 4K kwaliteit.

LifeGoods 7in1 USB C Hub - 3x USB 3.0 - 4K HDMI - USB-C Oplader - SD/TF Kaart - Power Delivery - Grijs

Je zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon met deze 7-in-1 USB-C Hub van LifeGoods. Snel opladen, snel overzetten, en snel weer aan het werk kunnen. 4K HDMI streamen, 3 apparaten verbinden via USB 3.0 poort, USB-C en tot 100W Power Delivery voor o.a. Thunderbolt 3 Macbook (Pro) en uiteraard een SD en TF kaart lezer! De opties zijn oneindig!

Iqonic® USB C Hub 7 in 1 - 3 x USB 3.0 - 4K HDMI - USB C Oplader - Micro SD / TF Kaartlezer - Space Grijs

Verbind al jouw apparatuur via slechts één hub met jouw laptop, desktop of tablet. Onze hub heeft één HDMI aansluiting, drie USB 3.0 poorten, één USB-C aansluiting en een SD + TF kaartlezer poort. Voor 95% van de gebruikers is dit ruim voldoende om al hun apparatuur op aan te sluiten.

Beste USB-A Hubs

Trust Halyx - 4-Port USB 3.2 Hub - 5 Gbps

Stijlvolle USB-hub van aluminium voegt 4 extra USB-A-poorten met een snelheid van 5 Gbps toe aan uw computer.

Trust Vecco - 4 Poorts USB 2.0 Mini Hub Hu-4440p

Ultracompacte 4-poorts USB 2.0-hub om extra USB-apparaten op uw laptop aan te sluiten.

TP-Link UH700 - Hub - 7 poort USB 3.0

De TP-Link UH700 is een 7 poorts USB 3.0 Hub en is geschikt voor alle USB-apparaten, zoals USB-sticks en -drives, muizen, printers en andere apparaten die je tegelijkertijd wilt gebruiken. De USB 3.0 aansluitingen bieden transmissiesnelheden tot 5 Gbps, 10 maal sneller dan de USB 2.0 standaard.

Vragen of opmerkingen? Laat gerust een reactie achter!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here