Beste HDMI-Switches en Matrix Switches 2021

hdmi-switch

Het kan erg vervelend zijn wanneer je meerdere HDMI apparaten aan wilt sluiten op bijvoorbeeld één TV, maar deze TV niet over genoeg HDMI-poorten beschikt om hierin te kunnen voorzien. Een HDMI switch kan hiervoor de oplossing zijn. Door middel van een HDMI switch kun je meerdere HDMI apparaten aansluiten op slechts één poort.

Wat is een HDMI-Switch?

Met een HDMI switch kun je meerdere HDMI bronnen aansluiten op één beeldscherm. Vaak zit er een afstandsbediening bij om van bron te wisselen. Zo kun je bijvoorbeeld zowel je Chromecast, Playstation, en DVD speler tegelijkertijd met een beeldscherm of TV verbinden.

Visuele weergave van een setup met een HDMI switch

De wat prijzigere HDMI switches kunnen door middel van automatische signaal herkenning bepalen welk apparaat wordt gebruikt, en hierdoor bepalen welk apparaat op het beeldscherm getoond dient te worden. In andere gevallen krijg je er bijvoorbeeld een afstandsbediening bij om te switchen van HDMI apparaat. Er zijn ook HDMI switches waarbij er een fysiek knopje aanwezig is op de switch om van apparaat te wisselen.

Wat is een HDMI Matrix Switch?

Een HDMI Matrix kun je eigenlijk zien als een combinatie tussen een splitter en switch. Je kunt meerdere apparaten op meerdere schermen aansluiten. Daarnaast kun je het beeld verdubbelen of afwisselen. Met een HDMI matrix dek je dus de meeste functionaliteit, maar is om deze reden ook het duurst.

Het is wel zo dat de beeldkwaliteit aardig kan verschillen per splitter. Vaak zijn de goedkopere splitters van goedkoper materiaal gemaakt waardoor de beeldkwaliteit vaak iets minder is.

Welke HDMI-Switches zijn het beste?

Hieronder vind je een selectie van onze favoriete HDMI-Switches en Matrix Switches van dit moment. Welke switch past het beste bij jou? Je komt er snel achter door de producten met elkaar te vergelijken.

Tecknet tweerichtings HDMI Splitter switch 1-in-2-Out / 2-in-1-Out | Ondersteunt 4K 3D 1080P HD | Plug & Play
MMOBIEL HDMI Switch - 3 In naar 1 Uit - 1080p - Full HD - Pigtail - Indicatie LED
Universele HDMI switch 4K ultra hd en 1080p full hd - 3 poorts HDMI-kabels switch - HDMI verdeler / adapter / matrix / hub - Switch / Splitter 1, 2 en 3 poorts schakelaar
HDMI 4 x 2 Matrix - Switcher & Splitter incl. Afstandsbediening | 4 in 2 uit | 3D | 4K@60 Hz (4:4:4) | HDCP 2.2 | Ondersteunt ARC / MHL
HDMI 2 x 2 Matrix (HDMI Switch & Splitter) | 2 in 2 uit | 3D | 4K@60 Hz

Wat is een HDMI-Splitter?

Door middel van een HDMI-splitter kun je op een handige manier meerdere HDMI schermen op één apparaat aansluiten, en hierdoor het beeld op beide schermen tegelijk tonen. Dit kan erg handig zijn voor verschillende toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een presentatie, terwijl je zelf op je eigen scherm ziet wat het publiek ook ziet. Het is belangrijk te onthouden dat je met een HDMI-splitter enkel het uitgaande signaal dupliceert. Hierdoor is het bijvoorbeeld niet mogelijk om het bureaublad uit te breiden zoals je misschien gewend bent met een extra scherm.

Nog vragen? Laat gerust een reactie achter!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here