Wat is een Google Nest? Alles wat je moet weten 2021

google-nest-home

Je komt ze steeds vaker tegen, de zogenaamde Google Nest “smart” speakers. Maar wat kun je nou eigenlijk allemaal met een Google Nest? En is het echt de moeite waard om er een aan te schaffen? In dit artikel behandelen we de velen vragen die jij misschien wel hebt omtrent de Google Nest speakers.

Wat is een Google Nest (Home) speaker?

Een Google Nest, vroeger ook wel bekend als een Google Home, is een soort slimme speaker die is ontwikkeld door Google. Naast het afspelen van muziek dient deze speaker ook als persoonlijke assistent. Zo kan de Google Nest je onder andere helpen met het aansturen van verschillende elektronische apparaten. Denk hierbij aan het aansturen van je verlichting, het starten van je favoriete serie via Netflix op je TV, of voor de echte domotica fans, het automatisch dicht doen van je gordijnen.

Hoe bestuur ik mijn Google Nest speaker?

Er zijn twee manieren om de Google Nest speaker te besturen. De eerste manier is de meest bekende manier, dit is namelijk door middel van spraakcommando’s. Je zegt een opdracht tegen je Google Nest, en deze wordt vervolgens uitgevoerd. Daarnaast is het ook mogelijk om de Google Nest gemakkelijk te besturen via de Google Home app vanaf je mobiele telefoon.

Spraakcommando’s

De spraakcommando’s werken als volgt. Je begint je zin met “Hey Google” of “Okee Google”, vervolgens plak je hier het gewenste commando achter.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

“Hey Google, speel Hotel California op Spotify”

“Okee Google, doe het licht aan” *indien je aangesloten verlichting hebt*

“Hey Google, zet het volume op 65%”

“Hey Google, gaat het regenen vandaag?”

“Okee Google, zet een wekker morgen om half 10 s’ochtend”

“Hey Google, vertel mij het laatste nieuws!”

Zodra je “Hey Google” of “Okee Google” zegt zul je ook zien dat de lichtjes op het apparaat oplichten. Dit is een indicator dat de Google Nest aan het luisteren is, en dus hetgeen wat je zegt als opdracht wordt geïnterpreteerd. Wil je nou meer mogelijkheden en commando’s van de Google Nest nodig hebben? Bekijk dan deze link voor een lijst met alle mogelijke Google Nest commando’s.

Google Home app

Naast spraakcommando’s is het ook mogelijk om de Google Nest aan te sturen via je mobiele telefoon. Hiervoor heb je echter wel een app nodig, namelijk de Google Home App. Deze is te downloaden voor iPhones via de Apple App Store, en voor Android toestellen via de Google Play Store.

Met de Google Home app kun je gemakkelijk huishoudelijke apparaten toevoegen die zijn verbonden met je WiFi-netwerk. Vervolgens zijn deze apparaten allemaal zichtbaar en aan te sturen via de Google Home app. Nadat je een apparaat hebt ingesteld is het ook mogelijk om deze aan te sturen via je Google Nest. Dit doe je door de naam te gebruiken die je hebt verzonnen bij het toevoegen van het apparaat. In het bovenstaande voorbeeld zou dit bijvoorbeeld kunnen zijn: “Hey Google, zet de speakers aan”.

Welke Google Nest speaker kan je het beste kopen?

Google Nest kent twee verschillende speaker varianten, welke variant voor jou de beste keuze is moet je uiteindelijk zelf bepalen. Wel kan ik je wat toelichting geven over de twee varianten.

Nest Audio

De Nest Audio kun je zien als de grotere variant van de Google Nest speakers. De Nest Audio dient eigenlijk als vervanger voor de originele Google Home. Alle Google assistent functies die beschikbaar waren in de Google Home zijn ook beschikbaar in de Nest Audio, daarnaast is de geluidskwaliteit erg goed voor de prijs, en is het zelfs mogelijk de speaker te pairen met bijvoorbeeld een of meerdere andere Google Nest speakers.

Dimensies175 x 124 x 78mm, 1.1kg

Google Nest Audio - Chalk
Google Nest Audio - Charcoal

Nest Mini

De Nest Mini is eigenlijk de wat kleinere, maar daarvoor ook goedkopere variant van de Google Nest speakers. De Nest Mini dient als vervanger voor de originele Google Home mini. Ookal is deze Nest Mini een stuk goedkoper, verbaasde ik me nogal over de geluidskwaliteit. De geluidskwaliteit van de Nest Mini is namelijk enorm goed voor zo’n klein speakertje. Daarnaast heb je de voordelen dat de Nest Mini wat compacter is dan de Nest Audio, en deze bijvoorbeeld ook gemakkelijk op te hangen is aan de muur.

Dimensies: 42 x 98mm, 181g

Google Nest Mini - Smart Speaker / Grijs / Nederlandstalig
Google Nest Mini - Smart Speaker / Zwart / Nederlandstalig

Nog vragen of opmerkingen? Laat gerust een reactie achter!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here