Beste printers in 2021 voor huishoudelijk gebruik

beste printer

Nu thuiswerken steeds normaler wordt, zeker gedurende de huidige corona crisis, is het hebben van een printer geen overbodige luxe. Echter zijn er heel veel verschillen tussen printers, wat de keuze soms lastig maakt. In dit artikel worden de beste huishoudelijke printers tegen elkaar afgezet, zodat jij de beste keuze kunt maken. Ook zal er behandeld worden wat een printer is, en welke verschillende soorten printers er allemaal zijn.

Wat is een printer?

Een printer is een elektronisch apparaat dat je kunt aansluiten op je computer. Vroeger deed je dit rechtstreeks met een kabel naar je computer. Tegenwoordig kan dit echter vaak ook via een WiFi of Bluetooth verbinding. Dit maakt het leven een stuk makkelijker, en kan een goede reden zijn om je oude printer te vervangen voor een moderner exemplaar. Met een printer kun je, zoals de naam al zegt, bestanden printen op papier. Dit kunnen bijvoorbeeld tekstbestanden zijn, maar ook een foto of een digitale tekening. Vanaf je computer, smartphone, of welk apparaat dan ook dat aangesloten kan worden op je printer, kun je een printopdracht versturen. Wanneer de printer de opdracht ontvangt neemt de printer een stuk papier en drukt hierop het ontvangen bestand af. Dit stuk papier komt vervolgens uit je printer en kun je pakken. Denk bijvoorbeeld aan het printen van een overeenkomst.

Welke soorten printers zijn er?

Printers zijn eigenlijk op te delen in twee categorieën, namelijk inkjetprinters en laserprinters.

Inkjetprinter

De inkjetprinter is de bekendste printer, en maakt gebruik van inkt. De inkt wordt door middel van een spuit- of druppeltechniek op het papier aangebracht. Het voordeel van een inkjetprinter ten opzichte van een laserprinter is dat deze vaak een stuk goedkoper in aankoop is. Het nadeel is echter wel dat het onderhoud duurder is. Een inkjetprinter maakt gebruik van inkt cartridges, en deze moeten van tijd tot tijd worden vervangen.

Laserprinter

De laserprinter maakt in plaats van inkt gebruik van een toner. Toner is een soort poeder dat door middel van een laser, met een hoge temperatuur, op de pagina wordt gesmolten. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het dus niet de laser zelf die de afdruk maakt. De laser wordt alleen gebruikt als hulpmiddel om de toner vast te smelten aan de pagina.

In een ander artikel kun je lezen wat de beste laserprinters zijn voor zakelijk en huishoudelijk gebruik.

De 5 beste inkjet printers

Wat de beste printer voor jou is hangt een beetje van je persoonlijke voorkeur af. Hieronder vind je de 5 beste All-Round inkjet printers waarmee je prima uit de voeten kunt.

Canon PIXMA MG2555S - All-in-one Printer - Zwart

Met de Canon PIXMA MG2555S All-in-One printer zit je helemaal goed wat betreft een goede All-round printer. Met deze printer kun je eenvoudig printen, kopiëren en scannen. Deze printer is relatief goedkoop, het enige nadeel is dat hij geen WiFi en Bluetooth ontvanger heeft.

HP ENVY 6020 - All-in-One Printer

Deze HP ENVY 6020 All-in-One printer is geschikt voor thuisgebruik. Met deze kleurenprinter kun je eenvoudig printen, kopiëren en scannen via de inkjet afdruktechnologie. Stuur draadloos je printopdracht via de HP Smart-app naar je printer. Deze printer heeft ook een app waarmee je het inktniveau van de printer in de gaten kunt houden.

Epson EcoTank ET-2720 - All-in-One Printer

Deze nieuwste generatie Epson EcoTank ET-2720 legt de lat opnieuw een stukje hoger en is een, duurzame- en maatschappelijk verantwoorde keuze. De EcoTank-printer beschikt namelijk een groot inktreservoir dat je vult met de meegeleverde inktflessen in plaats van cartridges. De inktflessen koop je voor een tientje per stuk en zijn dus ook nog eens vele malen voordeliger dan een reguliere cartridge. Daarnaast beschikt deze printer over WiFi waardoor je gemakkelijk op afstand kunt printen.

Canon PIXMA TS5151 - All-in-One Printer / Wit

De Canon PIXMA TS5151 is een betaalbare, connected All-in-One printer voor thuis. Je print, kopieert en scant eenvoudig wireless vanaf de computer, tablet of smartphone. Deze stijlvolle en compacte printer is ideaal voor het hele gezin. Zowel de jongste als de oudste van het gezin kunnen eenvoudig te mooiste foto’s en scherpe documenten printen.

Canon PIXMA TS3150 - All-in-One Printer / Zwart

De Canon PIXMA TS3150 is de ideale All-in-One printer voor thuisgebruik. De TS3150 print levendige foto’s zonder witrand in verschillende formaten, rechtstreeks vanaf je smartphone, camera met Wi-Fi of via de Cloud met de Canon PRINT-app. Het duidelijke design met grote knoppen en LCD scherm maakt printen, scannen en kopieren erg gemakkelijk.

Beste laserprinters

De beste laserprinters staan in een ander artikel beschreven, deze kunt u hier vinden.

Nog vragen of opmerkingen? Laat gerust een reactie achter!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here