Beste Laserprinters in 2021: Voor huishoudelijk en zakelijk gebruik

beste-laserprinters

Ben jij iemand die regelmatig documenten print? Wellicht is een laserprinter dan wel iets voor jou. Het kopen van een laserprinter heeft verschillende voordelen. Zoals de naam eigenlijk al zegt, print een laserprinter zijn documenten uit door middel van een laser. Het voordeel hiervan is dat je geen nieuwe inktcartridges hoeft te kopen. Dit kan enorm in de kosten schelen. Echter moet je wel af en toe een nieuwe toner bestellen. Dit hoeft alleen veel minder vaak dan je gewend bent van inktcartridges. Zeker voor de mensen die meerdere documenten per week of dag printen, is een laserprinter een verstandige keuze. In dit artikel leggen we uit wat een laserprinter is, en welke laserprinter jij het beste kunt kopen in 2021.

Wat is een Laserprinter?

Een laserprinter maakt in plaats van inkt gebruik van een toner. Toner is een soort poeder dat door middel van een laser, met een hoge temperatuur, op de pagina wordt gesmolten. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het dus niet de laser zelf die de afdruk maakt. De laser wordt alleen gebruikt als hulpmiddel om de toner vast te smelten aan de pagina. 

Uit een artikel van inktweb blijkt dat een toner gemiddeld 4 keer efficiënter is dan een inktcartridge. Met een toner print je minstens 2000 pagina’s, en met een grote laserprinter zelfs nog een stuk meer. Met een inktcartridge print je daarentegen maar zo’n 500 pagina’s. Daarnaast kunnen inktcartridges het eerder begeven doordat de print kop bijvoorbeeld uitdroogt of verstopt raakt. Met een toner is dit niet het geval.

Voordelen van een laserprinter

1. Veel voordeliger dan inkt

Het gebruik van toner is veel voordeliger dan het gebruik van inkt. Hierdoor bespaar je op de lange termijn een hoop kosten.

2. Zijn een stuk sneller

Laserprinters zijn een stuk sneller dan inkjetprinters. Zo behalen de meeste laserprinters al gauw een snelheid van zo’n 25 tot soms wel 40 pagina’s per minuut. Dit is vele malen sneller dan de meeste inkjet printers.

3. Toner cartridges gaan lang mee

De toner cartridges gaan een stuk langer mee dan inktcartridges. Dit scheelt een hoop in onderhoud, zo hoef je niet iedere maand de cartridge te vervangen.

Nadelen van een laserprinter

1. Niet geschikt voor foto’s

Helaas zitten er ook nadelen aan een laserprinter. Zo is een laserprinter minder goed in het afdrukken van hoge kwaliteit foto’s. Hiervoor kun je beter een inkjetprinter gebruiken, of even langsgaan bij een drukkerij of drogist.

2. Duurder in de aanschaf

Laserprinters zijn een stukje duurder in de aanschaf. De meeste laserprinters beginnen bij zo’n circa 100 euro. In vergelijking met een inkjetprinter van een paar tientjes is dat dus een hoop meer geld. Echter is de kans groot dat je dit bedrag er op de lange termijn gemakkelijk terugverdient door de efficiëntere toner cartridges.

Beste laserprinters

Wat is de beste laserprinter voor jou? Dit hangt heel erg af van je gebruik. Ben je iemand die echt enorm veel print, of deel je een printer met collega’s die veel printen? Dan kun je het beste kiezen voor een laserprinter die geschikt is voor zakelijk gebruik. Ben jij iemand die wel regelmatig print, maar niet op zakelijke veelvuldigheid, dan kun je het beste kiezen voor een printer die geschikt is voor huishoudelijk gebruik. Denk hier bijvoorbeeld aan een docent, zzp-er, of iemand die voor zijn hobby veel moet printen.

Beste laserprinters: Voor huishoudelijk gebruik

Brother DCP-1612W - All-in-One Laserprinter

De Brother DCP-1612W is een goede all-round laserprinter voor huishoudelijk gebruik. Met deze laserprinter kun je gemakkelijk via Wi-Fi verbinden en printen. De laserprinter behaald een snelheid van 20 pagina’s per minuut. De installatie is gemakkelijk en vlug en hij print enorm scherp. Het enige nadeel is dat deze laserprinter niet in kleur kan printen.

HP LaserJet Pro M130nw - All-in-One Laserprinter

De HP LaserJet Pro M130nw is ook een goede all-round laserprinter. Deze laserprinter behaald een snelheid van 25 pagina’s per minuut. Echter moet je opletten dat Apple AirPrint niet wordt ondersteund bij deze laserprinter. Daarnaast print ook deze laserprinter alleen in zwart-wit. Natuurlijk is deze laserprinter ook via WiFi benaderbaar.

Brother DCP-1610W - Draadloze All-in-One Zwart-wit Laserprinter

Met de Brother DCP-1610W kun je ook zeker prima printen. Dit is het broertje van de DCP-1612W en met 25 pagina’s per minuut presteert deze ook prima. Ook deze laserprinter is gemakkelijk via Wi-Fi benaderbaar.

Brother HL-1110 - Laserprinter

De Brother HL-1110 is ook een prima keuze! De laserprinter is zeer compact dus past gemakkelijk in een kast of op je bureau zonder dat je er last van hebt. Helaas beschikt deze laserprinter niet over WiFi, dus kun je hiermee niet via het internet printen.

Beste laserprinters: Voor zakelijk gebruik

HP Color LaserJet Pro M479dw - All-in-one Laserprinter

De HP Color LaserJet Pro M479dw is een geweldige laserprinter voor op kantoor. Met enorme snelheden afdrukken, kopiëren of scannen, is voor deze printer geen probleem. De laserprinter heeft twee papierlades, waar met gemak 850 vellen papier in kunnen. Daarnaast kan deze laserprinter in kleur printen. Ook integreert hij gemakkelijk met Google Cloud Print of Apple AirPrint. Het is zelfs mogelijk om via Bluetooth te printen. Daarnaast is hij makkelijk te installeren.

Kyocera ECOSYS M5521CDW - Draadloze All-In-One Laserprinter met Fax

Met de Kyocera ECOSYS M5521CDW zit je ook zeker goed voor zakelijk gebruik. Deze professionele allrounder voldoet aan de eisen van elk bedrijf. De machine ondersteunt mobiel printen en is compatible met zowel Android als Apple iOS. Daarnaast heeft de laserprinter een gemakkelijk MyPanel app om hem multifunctioneel te bedienen vanaf een smartphone. Ook deze printer kan gewoon in kleur printen.

Brother MFC-L8690CDW laserprinter Kleur 2400 x 600 DPI A4 Wi-Fi

Ook de Brother MFC-L8690CDW is een uitstekende keuze voor op kantoor. Deze laserprinter kan snelheden halen tot wel 39 pagina’s per minuut. Daarnaast integreert ook deze printer prima met Apple AirPrint en Google Cloud Print. De printer heeft een papierlade waar circa 250 vellen papier inpassen. Deze laserprinter kan uitgebreid worden met extra papierlades, zodat de printer kan meegroeien met de behoeftes van jou bedrijf.

Conclusie

Laserprinters zijn handige apparaten voor mensen die veel printen. Daarnaast kunnen ze je ook een hoop geld besparen op de langere termijn. Ook kunnen de cartridges van laserprinters niet uitdrogen in tegenstelling tot die van inkjetprinters. Het enige nadeel is dat een laserprinter op zich, vaak een stukje duurder is dan een inkjetprinter. Ook als je hoge kwaliteit foto’s wilt uitprinten is een laserprinter waarschijnlijk niet voor jou.

Nog vragen of suggesties? Laat gerust een reactie achter!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here