Beste goedkope laptops onder de 500 euro voor 2022

beste-goedkope-laptop

De aankoop van een nieuwe laptop is vaak een dure investering. Veel mensen hebben simpelweg niet het budget om een splinter dure laptop aan te schaffen. Om deze reden is een budget laptop dan ook vaak de enige optie. Bij een budget laptop is het belangrijk dat deze goed presteert, maar niet al te duur is. In dit artikel behandelen we de beste laptops tot 500 euro, zodat jij de beste keuze kunt maken.

Is een budget laptop voldoende voor mij?

Het is belangrijk om je eerst af te vragen of een budget laptop iets voor jou is. Het belangrijkste vraagstuk hierbij is, waar ga je de laptop voor gebruiken? Gebruik je een laptop bijvoorbeeld voor hedendaagse bezigheden? Dan is een budget laptop waarschijnlijk wel iets voor jou. Denk hierbij aan het surfen op internet, office doeleinden, schrijven van E-mails en teksten, of het streamen van een Netflix serie. Als je echter van plan bent bijvoorbeeld zware foto- of videobewerking te gaan doen met je laptop, biedt een budget laptop waarschijnlijk niet genoeg rekenkracht. Daarnaast is een budget laptop waarschijnlijk ook niks voor jou als je een die-hard gamer bent. Een budget laptop beschikt over het algemeen niet over de specificaties waarmee je de nieuwste games feilloos kunt draaien.

Uit welke soorten budget laptops kun je kiezen?

Bij een budget laptop kun je vaak kiezen uit twee opties. Namelijk een Chromebook of een normale Windows laptop. Dit heeft een beetje te maken met je persoonlijke voorkeur, en de doeleinden waarvoor je de laptop gaat gebruiken.

Chromebook

Een Chromebook heeft een eigen besturingssysteem, namelijk Chrome OS. Dit betekend dus dat een Chromebook geen gebruik maakt van Windows zoals je gewend bent van normale laptops. Hierdoor zul je in het begin dus waarschijnlijk een beetje moeten wennen. 

Echter bieden Chromebooks ook veel voordelen! Zo is Chrome OS bijvoorbeeld een heel licht besturingssysteem, waardoor ook een Chromebook met wat mindere specificaties snel aanvoelt. Daarnaast zijn Chromebooks ook een stuk goedkoper. Zo heb je bijvoorbeeld al een chromebook voor 250 euro. Wil je meer weten over Chromebooks, en of een Chromebook voor jou de beste optie is? Lees dan dit artikel waarin we alles over Chromebooks uitleggen.

Windows laptop

Als een Chromebook niks voor jou is, en je erg gehecht bent aan het Windows besturingssysteem, is een ‘normale’ Windows laptop waarschijnlijk de beste keuze.

Windows laptops zijn over het algemeen ook een stukje krachtiger dan Chromebooks. Dit komt omdat het Windows besturingssysteem een stukje zwaarder is dan het Chrome OS besturingssysteem. Dit is eigenlijk de meest standaard variant van een laptop die we kennen.

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een nieuwe laptop?

Bij de aankoop van een nieuwe laptop zijn bepaalde factoren heel belangrijk. Hier volgt een rijtje met belangrijke aankoopfactoren voor een nieuwe laptop.

Werkgeheugen

Voor doorsnee gebruik is 4GB RAM aan werkgeheugen vaak voldoende. Bij het draaien van Games of zware foto- / videobewerking software is 8 of 16GB RAM beter geschikt. De meeste budget laptops beschikken over 4GB aan RAM geheugen.

Processor snelheid

Vaak geldt hiervoor, hoe sneller de processor, hoe beter. Vaak wordt de kloksnelheid van een processor aangegeven in GHz. Dit geeft aan hoeveel bewerkingen een processor kan uitvoeren binnen een seconde. Zo is een processor met een kloksnelheid van 4GHz sneller dan een processor met een kloksnelheid van 3GHz.

Echter is de kloksnelheid niet de enige factor die bepaald of een processor goed is, en of deze snel genoeg is. Voor het vergelijken van processoren wordt er vaak gebruik gemaakt van zogenaamde ‘benchmarks’. Via deze site kun je uitzoeken hoe een processor scoort ten opzichte van een andere processor. Dit is bijvoorbeeld heel handig bij het maken van een keuze voor een nieuwe laptop.

Opslagruimte

De opslagruimte van een laptop is ook belangrijk. De hoeveelheid opslag die je nodig hebt is afhankelijk van de hoeveelheid foto’s, documenten, en softwareprogramma’s die je van plan bent op de laptop op te slaan.

Voor nieuwe laptops raden wij aan altijd voor een SSD (Solid state drive) schijf te gaan in plaats van een HDD (Hard disk drive) schijf. SSD schijven zijn namelijk een stuk nieuwer en sneller in vergelijking met een HDD schijf.

Schermgrootte en gewicht

Ook niet geheel onbelangrijk, de schermgrootte en het gewicht van de laptop. Ben je bijvoorbeeld van plan de laptop veel mee te nemen? Dan is het wellicht slim om voor een laptop met een wat kleiner scherm en lager gewicht te gaan.

De beste budget laptops

Als je van plan bent een Chromebook te kopen, kun je via deze link onze aanbevelingen zien wat betreft Chromebooks. Voor de Windows laptop kun je kijken naar de onderstaande lijst. Deze lijst bestaat uit de 5 beste all-round laptops onder de 500 euro, waarmee je eigenlijk altijd een goede keuze maakt.

HP 15s-fq2710nd - Laptop - 15.6 inch

Deze HP laptop is geschikt voor het bekijken van je favoriete films en series. Dankzij het IPS scherm heb je een brede kijkhoek en een realistische kleurweergave. Deze laptop is razendsnel dankzij de snelle processor en SSD.

Asus VivoBook Flip TP401MA-BZ217TS - 2-in-1 Laptop - 14 Inch

Deze Asus laptop adviseren wij voor dagelijks gebruik zoals internetten, e-mailen en het typen van verslagen. Het 2-in-1 design zorgt ervoor dat je de laptop ook als tablet kunt gebruiken. Bedien je laptop snel en gemakkelijk door middel van het touchscreen.

HP Pavilion x360 14-dh1740nd - 2-in-1 Laptop - 14 Inch

Deze HP laptop adviseren wij voor dagelijks gebruik. Denk hierbij aan lekker internetten, e-mails schrijven of Word documentjes opstellen. Tegelijkertijd heb je dankzij het 2-in-1 design heb je nog veel meer functionaliteit. Bedien bijvoorbeeld je laptop snel en gemakkelijk door middel van het touchscreen en laat je creativiteit los.

Asus Vivobook X415JA-EB110T - Laptop - 14 inch

De prestaties die de ASUS X415JA-EB110T dag in, dag uit levert, helpen jou en je bedrijf vooruit. Geen enkele taak is te groot voor de verbeterde processor-, geheugen- en opslagopties. Door de afzonderlijke grafische kaart en het 14 inch Full HD-beeldscherm hoef je niets te missen. Bovendien nemen de ingebouwde beveiliging, de betrouwbaarheid en de aantrekkelijke prijs veel zorgen weg.

HP Pavilion x360 14-dw1701nd - 2-in-1 Laptop - 14 inch

Deze HP laptop is geschikt voor het bekijken van je favoriete films en series. Dankzij het IPS scherm heb je een brede kijkhoek en een realistische kleurweergave. Deze laptop is razendsnel dankzij de snelle processor en SSD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here