Top 5 Beste kindertablets van 2021

beste-kindertablets

Wanneer je met je kind uit eten gaat, is het soms lastig om het voor een paar uur te entertainen. Kleine kinderen vinden het vaak lastig om lang stil te blijven zitten. Het is de bedoeling dat het kind aan tafel blijft zitten. Om je kind deze uren rustig te houden, is een kindertablet een goede afleiding! In dit artikel ga ik je vertellen wat kindertablets zijn, en welke verschillende soorten tablets er verkrijgbaar zijn, zodat jij rustig met je peuter een hapje kunt eten in een restaurant. 

Wat is een kindertablet?

We kennen allemaal wel de normale tablets, maar een kindertablet is toch net anders. Deze tablets zijn speciaal gemaakt voor kinderen, en bevatten eenvoudige onderdelen. Er zit dus zeker een verschil in als je het vergelijkt met bijvoorbeeld een Samsung tablet of een iPad van Apple. 

Vaak ziet een kindertablet er kleurrijk uit, en heeft het een blauwe of roze hoes. Door de dikke hoes om de tablet, kunnen deze kindertablets zeker tegen een stootje. Want je kunt je voorstellen dat de tablet soms nog wel eens op de grond zou kunnen vallen. Het voordeel aan deze kindertablets is dat ze een stuk kleiner zijn dan een normale tablet. Hierdoor kunnen kinderen de tablet ook makkelijker vasthouden.

Op een kindertablet staan vaak verschillende leerzame spelletjes geïnstalleerd. Deze spelletjes zijn geschikt voor kleine kinderen, en bieden een geschikte manier om de digitale wereld te ontdekken. Bij de meeste kindertablets kun je als ouder een tijdslimiet instellen. Daarnaast is het vaak ook mogelijk om bijvoorbeeld via een app, te zien wat je kind allemaal aan het doen is op zijn of haar kindertablet. Verder is het vaak mogelijk om een tijdsslot in te stellen voor de kindertablet. Zo voorkom je dat je kind uren lang alleen maar op de tablet zit.

Top 5 beste kindertablets 

Nu we hebben besproken wat een kindertablet is gaan we bespreken wat de beste kindertablets van dit moment zijn. 

Kurio Tab Connect Studio 100 kindertablet - 16GB - Blauw

Op nummer één staat de Kurio Connect studio 100 tablet, het voordeel van deze tablet is dat je de tablet via een ouderaccount kan besturen. Met een app op je mobiel kan je dus van een afstand de tablet bedienen en instellen. Deze tablet is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en is Nederlandstalig. Het enige nadeel is dat de accu wat slecht is, en vaak geladen moet worden. 

Kurio Tab XL - 10.1 inch - Kindertablet - 16GB - Wit

Op nummer twee staat de Kurio Tab XL, deze tablet is makkelijk in te stellen en heeft een groot beeldscherm. Alleen is het een stuk duurder, daarom staat hij op nummer twee in de lijst. 

OEM kinder tablet - Connect telekids - 7 inch - Blauw

Op de derde plek staat de OEM 2020 deze tablet is voorzien van een Android besturingssysteem waardoor je dus gebruik kan maken van de playstore. Het voordeel aan deze tablet is dat kinderen na 11 jaar ook nog gebruik kunnen maken van deze tablet.

VTech Storio Max XL 2.0 Roze - 7 inch - Kindertablet

Op de vierde plek staat de Vtech Storio Max XL 2.0 deze tablet is niet goedkoop maar wel een is zeker een goede kindertablet. De kindertablet is veilig en goed te gebruiken voor jonge kinderen. Het voordeel is dat VTech ook zelf leuke en veilige apps ontwikkeld, waardoor je deze ook op de kindertablet kan installeren. Ook heeft deze kindertablet toegang tot de Android playstore waardoor er oneindig spelletjes gedownload kunnen worden. Het enige nadeel is dat de tablet echt voor jongere kinderen is gemaakt en het voor oudere kinderen wat minder uitdagend is. De kwaliteit van de camera op de kindertablet is matig. 

Denver TAQ-70373 Blue/Pink, 7 inch kinder tablet met KIDO'Z software en Android 10 16GB

Op de vijfde plek staat de Denver TAQ-70373. Het voordeel is, dat het scherm snel en reageert en dat de kwaliteit ook erg goed is. Het enige nadeel is dat de accu zwak is, waardoor je snel weer moet opladen.

Conclusie

Naast de tablets zoals wij ze kennen, bestaan er ook kindertablets. Deze kindertablets zien er vaak erg kleurrijk uit, en zitten vol met leerzame spelletjes gemaakt voor kinderen. Om toch nog wat toezicht te hebben over wat jou kind uitspookt op zijn of haar kindertablet kun je vaak via een app toezicht bewaken. Een kindertablet is een geweldige manier om de digitale wereld spelenderwijs te ontdekken.

Nog aanvullingen of vragen? Laat gerust een reactie achter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here